Mi lesz, miután lefogytam?

/, elhízás/Mi lesz, miután lefogytam?

Mi lesz, miután lefogytam?

A sikeres fogyás után általában két dolog szokott történni:

  1. Miután elérte az első súlycélt, még tovább szeretne fogyni. Elfelejti élvezni az elért eredményt és az ahhoz vezető önismereti utat. Továbbra is elégedetlen „csak még öt kilót” szeretne fogyni.
  2. Örömében elkezd újra enni. Az elért siker hatására elkapja a „Hu de megy ez nekem!” érzés. Először kicsit, majd még jobban lazít, a végén visszatér ugyanazokhoz a rossz szokásokhoz, amiért korábban meghízott. Ennek megfelelően leadott súlyfelesleg szépen lassan visszatér

Mit lehet ilyenkor tenni?

Egyrészt nem a leadott kilókra, hanem az elért változásokra kell helyezni a hangsúlyt. Figyelemmel kell kísérni azokat a lelki változásokat, amelyek benne lezajlanak, amellett, hogy csökkent a testsúlya. Az elért eredményeket értékelni kell. Az emberek hajlamosak folyamatosan a jövőre koncentrálni, arra, amit még szeretnének elérni. Néha érdemes megállni és visszatekinteni arra, hogy honnan hova jutott el, számba venni az elért pozitív eredményeket és megállni a jelenben is, hogy élvezze a befektetett energia eredményét.

Amit szintén érdemes észben tartani, hogy a fogyáshoz és a súlymegtartáshoz szükséges készségek nem azonosak. Érdemes arra is időt szánni, hogy az ember megtanulja MEGTARTANI az elért súlyt. Hidd el nem is olyan könnyű! A legtöbb embernek a fogyás sokkal könnyebben megy!

2018-06-05T16:10:42+00:00 április 18th, 2018|bejegyzések, elhízás|
error: