Aktuális 2018-03-01T13:42:42+00:00

A tanfolyam célja: sikeres testsúlycsökkentés és testsúlymegtartás, a jojó hatás elkerülése. A program során a táplálkozás mellett kifejezett hangsúlyt fektetünk a táplálkozás és életmódváltás lelki aspektusaira. A csoport zárt, összesen 12 fővel dolgozunk együtt, hetente egyszer két órában. Minden alkalommal sor kerül testsúlymérésre, kalibrált mérőeszközzel. A csoportba kerülést megelőzi egy első interjú.

Neked való a program, ha

  • évek óta sikertelenül próbálkozol a fogyással

  • szakértői segítséget szeretnél

  • nem tudod fenntartani a motivációt hosszútávon

  • úgy érzed nincs elég akaraterőd

  • mindig ugyanazokba a hibákba esel

Program részletei,

Kezdés: 2018. április 3, kedd, 17:00-19:00
Helyszín: Belvárosi Pszichoterápiás Műhely
Költség: 2000 ft/óra (4000/alkalom); összesen 48 000 ft.

Annak ellenére, hogy manapság a fogyókúra és életmódváltás divatos elfoglaltsággá vált, hazánkban minden második ember túlsúlyos vagy elhízott. Számtalan testsúlycsökkentő módszer áll rendelkezésünkre, ám ezeknek a valódi, hosszútávú hatékonysága nem alátámasztott. Az elhízás bizonyítottan hatékony kezelési lehetőségei közé tartozik a viselkedésterápia, amelyet hazánkban azonban csak elvétve alkalmaznak, annak ellenére, hogy önmagában és más kezelés kiegészítéseként is hatékony eszköznek tekinthető.

Mivel a táplálkozásunk, evési magatartásunk szabályozása rendkívül összetett, a biológiai tényezők mellett, számos környezeti, társas-kulturális és pszichológiai tényező is befolyásolja, ezeket nem lehet figyelmen kívül hagyni az elhízás kezelése során. A viselkedésterápia kifejezetten azokra a tényezőkre helyezi a hangsúlyt, melyek szerepet játszanak a sikertelen fogyókúrákban és a visszahízásban. Ide tartozik pl. a motiváció, elégtelen problémamegoldó készségek, érzelmi evés, asszertivitás, önmonitorozás stb.

A 12 hetes program végére a résztvevők olyan készségeket sajátítanak el, melyek segítik őket a további fogyásban, testsúlymegtartásban.

Jelentkezés

Hozzájárulok, hogy a kohlnepappildiko.hu üzemeltetője használja az általam megadott adatokat, kérdésem, ajánlatkérésem megválaszolásának érdekében.

error: